Kateketisk senter - Oslo katolske bispedømme
12. søndag i det allminnelige kirkeår

God søndag!

 

Evangelieforklaring

(+3 år)

Tenke på

(+7 år, eller en leser for alle)

Nederst her finner dere forslag til aktiviteter dere kan gjøre som søndagsskole hjemme.

Men først kan dere lese litt om søndagens evangelium og Trosbekjennelsen.

I denne søndagens tekst leser vi at Jesus sier at de som tror på ham og elsker ham, skal også bli elsket av ham. Når vi bekjenner Jesus som Gud, elsker ham og er hans følgesvenner, forblir også han vår venn for alltid. Han hverken forlater eller fornekter oss overfor sin Far, Den Allmektige Gud.

«Enhver som bekjenner meg overfor menneskene, ham skal også jeg kjennes ved overfor min Far i himlene. Men den som fornekter meg overfor menneskene, ham kommer også jeg til å fornekte overfor min Far i himlene.»

Hvordan kan vi bekjenne Jesus som Gud? Det er ved å tro på ham og holde på alt han har lært oss gjennom Bibelen og Kirkens lære. Vi kan også bekjenne hans guddommelige vesen gjennom bønn. Allerede for 1600 år siden i Kirken begynte vi å be en spesiell bønn som vi kaller for Trosbekjennelsen eller Credo.  Denne bønnen ber vi hver eneste søndag i messen. Og i denne ene bønnen sier vi frem det aller viktigste i Jesu lære, som han underviste disiplene om.

 

 

 

 

Aktiviteter

1.  Ikke la din kjærlighet til Jesus falle til ro.

Du trenger en papptallerken, en ballong, tusjpenner, teip og stekespade. Skriv ditt yndligsvers fra Bibelen eller tegn noe du liker fra Bibelen på papptallerken. Blås opp ballongen og skriv på den at du elsker Jesus, eller at han er din venn. Teip stekespaden fast til bunnen av papptallerken. Prøv nå å sprette ballongen med tallerken. Klarer du å holde på lengere enn foreldrene dine? Lag en liten konkurranse hjemme!

(+4 år, med hjelp av noen eldre)

2. Følg Jesus – en utelek

(+7 år)