Kateketisk senter - Oslo katolske bispedømme
15. søndag i det allminnelige kirkeår

God søndag!

Evangelieforklaring

(+3 år)

 

Tenke på

(+7 år, eller en leser for alle)

Nederst her finner dere forslag til aktiviteter dere kan gjøre som søndagsskole hjemme.

Men først kan dere lese litt om søndagens evangelium.

«En bonde gikk ut for å så.  Og som han sådde, falt noe ved veikanten, og fuglene kom og åt det opp. Noe falt på stengrunn, hvor det knapt fantes jord, og skjøt fort i været på den skrinne marken; men da solen steg høyere, ble det svidd og visnet, fordi det ikke hadde fått slå rot. Noe falt også blant tistler, som skjøt opp og kvalte det. Men noe falt i god jord, og det bar grøde – noe hundre, noe seksti og noe tredve foll.»

I denne søndagens evangelium hører vi lignelsen om såmannen.  Hva er lignelsen?  Lignelsen er en kort historie fra hverdagslivet som forklarer hvordan man skal leve og hvordan Guds rike er. Jesus brukte ofte lignelser og bilder når han underviste.

Lignelsen om mannen som sådde, forteller oss om hvordan mennesker hører på det Jesus har å si.  Såkornet er Guds Ord. Fuglene, steingrunnen og tornene forklarer hvordan ulike mennesker lytter og tar imot Guds Ord. Noen hører ikke fordi hjertet deres er hardt. Noen hører, men mister fort interessen. Andre hører og liker det godt, men blir opptatt av penger, av å ha nok mat eller andre bekymringer. Dermed dør Guds Ord i dem. Men noen mennesker hører med ørene, hodet og hjerte. De er lik såkornet som falt i god jord. De lytter til hva Jesus har å si, og Hans kjærlighet vokser i hjertet deres.

Aktiviteter

1. Lag en plakat. Tegn øre av hvete.Lim på tegningen såkorn og tråd. Du kan bruke linfrø, byggryn, ris eller solsikkekjerner. 

(+4 år, med hjelp av noen eldre)

 

2. Puslespill

(+7 år)