Kateketisk senter - Oslo katolske bispedømme

YOUCAT Konfirmant
Filmer og nettressurser til samling 9

Gå tilbake til hovedsiden til YOUCAT Konfirmant


Av og til kan det være fint å bruke film som et pedagogisk middel og/eller et underholdene avbrekk. En del av filmene vi foreslår passer kanskje best som inspirasjon til deg (kateketen). Det er viktig at du alltid får sett igjennom noe som skal vises (uansett om det er filmer, serier eller dokumentarer) slik at du kan avgjøre om det passer akkurat for dine konfirmanter. Det er stor forskjell fra konfirmantkull til konfirmantkull. Det som passer for en gruppe, kan være helt uaktuelt for en annen. Dette har du kanskje erfaring med allerede.

Sycamore, serien du alltid finner først film-øktene, har en god del opplegg/oppgaver knyttet til hver episode, og en del av oppgavene er også knyttet direkte til YOUCAT. På nettsiden vår finner du informasjon om Sycamore. Du vil også finne forslag til spillefilmer, ander serier eller dokumenter som passer innenfor temaet. En del filmer kan man finne gratis på nettet, og disse vil det ligge lenker til. Andre finner du trailer-lenker til, men her må du enten leie eller kjøpe selve/hele filmen for å kunne bruke den.


Godshare-filmen – Hvem er Den Hellige Ånd?

Sycamore

Episode 1: På leting etter lykken: (390) Sycamore Episode 1 – På leting etter lykken – YouTube

Episode 5: Den Hellige Ånd og kirken Sycamore-filmene — Den katolske kirke

Oppgaver til alle Sycamore-episodene (også oppgaver til YOUCAT Konfirmant) Undervisningsopplegg for hver av Sycamore-filmene — Den katolske kirke

Kateketisk Senter/Blilys.no

Film 1: Hvorfor bli konfirmert?

(390) 1 – Hvorfor bli konfirmert? – YouTube

Minifilmer til YOUCAT Katekismen:

Se om det har blitt laget en minifilm om ett eller flere av de spørsmålene dere tar for dere. Dere finner dem på Bli lys-sidene – Alle YOUCAT-spørsmål

Film om St Patrick

«I am Patrick» (drama/dokumentar) om: Watch Free I Am Patrick: The Patron Saint of Ireland Full Movies Online HD (movies2watch.tv)

og …