Kateketisk senter - Oslo katolske bispedømme
Noe å lage

Tornekronen

Dette er en nydelig fastehengivenhet å gjøre med barn i familien eller i klassen/barnegruppen. Ved å øve oss på å se de gode tingene andre gjør for oss hver eneste dag, kan vi også forsøke å følge Jesu eksempel.

Tornekronen kan lages av leire eller trolldeig, men aller mest holdbar og enkel å bruke blir den hvis vi investerer i en enkel, rund strå- eller kvistkrans av det slaget vi finner i blomsterbutikker og hobbyforretninger. Inni kransen stikker vi 40 fyrstikker eller tannpirkere, én for hver dag i fasten. Tornekronen får ligge på bordet vårt, slik at alle kan se den. Hver gang et av barna oppdager at noen har gjort noe godt mot en annen, går vi sammen og fjerner en av tornene. Slik hjelper vi Jesus på den lange veien til Golgata. Vi kan følge med på tornekransen mens ukene går, noen dager blir flere torner tatt ut, andre ganger går det langsomt, men smått om senn blir det færre av de stygge tornene, og det kjennes godt for små hjerter!

Og påskemorgen venter en vidunderlig overraskelse. Etter at barna har lagt seg kan vi voksne pynte tornekronen med blomster, sjokolade eller påskegodterier, så vi påskemorgen sammen med barna kan fryde oss over den glade dagen!